Αλόη Βέρα - Aloe Vera

StudioPress Theme of the Month

Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό διάσημο για τις θεραπευτικές τους χρήσεις εδώ και 6000 χρόνια.
Η πιο γνωστή ιδιότητα της Αλόης Βέρα είναι η δυνατότητα της να θεραπεύει και να αποκαθιστά το κατεστραμμένο από διάφορες αιτίες δέρμα. Ενυδατώνει το δέρμα και δρα ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Έχει 1.Βιοδιεργετική -- ανοσοτροποποιητική -- δράση προσαρμογής (adaptogen) 2. Αντιοξειδωτική -- προστατευτική - αντιγηραντική δράση 3. Επουλωτική -- αναπλαστική -- αναβολική 4. Αντιφλεγμονώδη -- αναλγητική -- αντισηπτική 5. Δράση στο πεπτικό σύστημα 6. Δράση στο κυκλοφορικό σύστημα 7.Αντικαρκινική δράση. Ο συνδυασμός και η συνεργική δράση όλων των συστατικών της Αλόης Βέρα προσφέρουν μοναδικές θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες. Δρώντας σε πολλαπλά επίπεδα , η Αλόη Βέρα ρυθμίζει τη λειτουργία του οργανισμού και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και ίσως στο μέλλον αποτελέσει παράγοντα πρόσληψης, αντιμετώπισης και αποθεραπείας.
Ορισμένα απ' τα συστατικά της, όπως οι πολυσακχαρίτες θεωρούνται απ' τους καλύτερους βιο-διεγερτικούς παράγοντες και παράγοντες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που υπάρχουν στη φύση. Έτσι μπορεί να ενισχύει τόσο τον μεταβολισμό όσο και την άμυνα του οργανισμού γενικά. Εξαιτίας των ανοσοποιητικών ιδιοτήτων της, θεωρείται μια μεγάλη ελπίδα στη μάχη κατά του ΑΙDS και πολλές σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σ' όλον τον κόσμο.
Υπάρχουν όμως ένα πλήθος ασθένειες, τις οποίες η Αλόη Βέρα φημίζεται ότι θεραπεύει: έλκος, μείωση του σακχάρου στους διαβητικούς σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδα, αρθρίτιδα, ψωρίαση.
Για τη "θαυματουργή" δράση του, οι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί θαύμαζαν και ευγνωμονούσαν αυτό το νομαδικό φυτό. Εμείς σήμερα, με τη δύναμη που μας δίνει η τεράστια επιστημονική εξέλιξη, οφείλουμε να εμπιστευτούμε την Αλόη Βέρα και ν' αναπτύξουμε τη σχέση μας μαζί της πάνω απ' όλα για το καλό της υγείας μας. Πληροφορίες στο 6977315122

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών