Χρυσός κανόνας

Στις συνήθειες της διατροφής ισχύει ιδιαίτερα ο χρυσός κανόνας 


«Παν Μέτρον Άριστον»


Πάντα τρώγε για να ζήσεις και ποτέ μη ζεις για να τρως.   


Κάθε δίαιτα υπόκειται σε επιστημονικούς νόμους. Καμιά δίαιτα δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη συμβουλή των επιστημόνων. Ορισμένες τροφές φέρνουν ενοχλήσεις ή ασθένειες παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ άλλες τροφές βελτιώνουν την υγεία και δυναμώνουν τον εγκέφαλο και τους μύες προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τι τρώμε, τι πίνουμε και ο τρόπος που καταναλώνουμε επηρεάζει τη στάση μας στη ζωή. 


Οι πράσινες τροφές, δηλαδή αυτές που προέρχονται απευθείας από τη φύση και βρίσκονται σε όσο πιο αγνή κατάσταση γίνεται, είναι οι καλύτερες για τον άνθρωπο κι αυτό είναι πλέον κοινή λογική.
Οι καρποί της γης, τα διάφορα φρούτα, τα βρώσιμα χορταρικά και τα κάθε λογής λαχανικά αλλά και το μέλι με το γάλα και τόσα άλλα, όλα ανήκουν στις πρώτης τάξεως τροφές. 


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφεύγει ο άνθρωπος την κρεατοφαγία κι οι τρεις σπουδαιότεροι είναι ότι: πρώτα το ζώο μεταφέρει όλες τις ουσίες που περιέχει μέσα σε αυτόν που το τρώει, έπειτα με τη σαρκική τροφή ερεθίζονται τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου και τέλος δεν υπάρχει γαλήνη, αλλά ανάγκη λήψης χωνευτικών ουσιών. 


Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος όπως και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πάντα προξενούν προβλήματα στην υγεία αλλά και στη διάνοια, αφού η δύναμη του πνεύματος εξαρτάται από τη νηφαλιότητα. Οι διατροφικές συνήθειες είναι η αρχή της υγείας. 


Η γη παρέχει άφθονα αγαθά, γεμάτα νοστιμιά  που είναι κατάλληλα για τροφή. Πολλά από αυτά τρώγονται χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία, ενώ άλλα μαλακώνουν με λίγο βράσιμο και γίνονται πολύ-πολύ νόστιμα αν προσθέσουμε διάφορα φυσικά καρυκεύματα. 


Υπάρχουν τόσες πηγές πρωτεΐνης στα φυσικά τρόφιμα, που ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου απαραίτητο να τρώει κρέας, αλλά είναι προτιμότερο να ζει μετρημένα και υγιεινά χωρίς να φορτώνεται με πολλά και διάφορα φαγητά. 


Ένας σοφός γιατρός είχε πει ότι ο άνθρωπος πρέπει να μασά καλά την τροφή του ώστε να κατεβαίνει στο στομάχι του σε υγρή μορφή. 
Αυτό είναι το μυστικό για την εφαρμογή του χρυσού κανόνα.

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών