Κηπουρική Λουλουδιών

Κηπουρική για Λουλούδια.

Η Φύση είναι Πανάκεια με πολλούς και διάφορους τρόπους. Όχι μόνο με τις ουσίες από τις οποίες φτιάχνονται τα φάρμακα, αλλά και από αυτά που μας προσφέρει καθημερινά όπως είναι η γαλήνη του φυσικού περιβάλλοντος. Τα λουλούδια είναι ένα από αυτά.
Δεν υπάρχει τίποτα που να φωτίζει την ημέρα σας τόσο όσο το να κοιτάζετε τα φρέσκα λουλούδια που μόλις μαζέψατε από τον κήπο σας, τοποθετημένα σε ένα ωραίο ανθοδοχείο, πάνω στο για να ενισχύσει την ομορφιά της τραπεζαρίας σας. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι εσείς καλλιεργείτε μόνοι σας αυτά τα λουλούδια κι έτσι δεν σας κοστίζουν.
Αν δεν έχετε ποτέ καλλιεργήσει οι ίδιες τα λουλούδια σας, αλλά θα θέλατε  να ξεκινήσετε τώρα,  αν ασχοληθείτε λίγο θα διαπιστώσετε ότι μια καλλιέργεια λουλουδιών είναι όχι μόνο εύκολο να γίνει, αλλά είναι χαλαρωτική και αναζωογονητική ασχολία κι ιδιαίτερα  κάθε φορά που τα βλέπετε να ανθίζουν.
Μπορείτε να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε μέχρι να τα δείτε να ανθίζουν. Υπάρχουν μερικά λουλούδια που είναι δύσκολο να αναπτυχθούν γιατί είναι εποχιακά λουλούδια που ανθίζουν μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων εποχών του χρόνου.

Η Κηπουρική των λουλουδιών μπορεί να είναι κερδοφόρα απασχόληση. Εάν αναπτυχθούν όμορφα λουλούδια μπορεί να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς για να κερδίσουν χρήματα και βραβεία, ως φωτογραφίες ή ως φυσικά δείγματα. Μπορείτε επίσης να δώσετε τα λουλούδια σας στην υπαίθρια λαϊκή αγορά ή στο τοπικό ανθοπωλείο. Όταν καλλιεργείτε λουλούδια πάντα έχετε ένα δώρο για να δώσετε σε κάποιον που είναι μόνος και  πάσχει από κατάθλιψη, ή σε κάποιους που μόλις απέκτησαν μωρό και φυσικά σε αυτούς που βρίσκονται σε νοσοκομείο ή σε άλλους που έχουν γενέθλια.
Τα λουλούδια μπορούν να πουν πολλά και όταν δίνετε δώρο λουλούδια δίνετε το πιο πολύτιμο δώρο. Τα λουλούδια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για την ανάταση του πνεύματος, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας.
διαβάστε πώς να κάνετε κήπο...

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών