Η συντήρηση των τροφίμων

Η συντήρηση των τροφίμων από τον Κήπο σας. 


Υπάρχει κάτι μαγικό στη διαδικασία του να πηγαίνετε στο ντουλάπι σας για να πάρετε ένα βάζο με κονσερβοποιημένα λαχανικά που εσείς προσωπικά καλλιεργήσατε και διατηρήσατε πριν από τον ερχομό του χειμώνα. 
Η καλλιέργεια ενός κήπου μπορεί να θέλει πολλή δουλειά, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το χρόνο. 
Η κονσερβοποιία και η συντήρηση των ειδών που καλλιεργείτε, δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη και αποδοτική. 
Η κονσερβοποίηση μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση της ολοκλήρωσης και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ ευχαριστημένοι για αυτά που τρώει η οικογένειά σας. Το γέμισμα των βάζων με δικά σας υλικά, το σφράγισμα τους και η αποθήκευση τους, σας παρέχει μια απαράμιλλη αίσθηση ανταμοιβής. 
 Η κονσερβοποίηση είναι μια διαδικασία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα εμπορικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα έχουν κάνει τόσο προσιτές τις τιμές τους που μερικές φορές είναι φθηνότερο να αγοράσεις λαχανικά και φρούτα από το να τα καλλιεργήσεις ο ίδιος. 
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξασφαλιστεί και να διατηρηθεί η τροφή σας όλο το χειμώνα. Μπορεί να θέλετε να καταψύξετε ορισμένα λαχανικά ή να επιλέξετε την αφυδάτωση για άλλα. Όταν καταψύχετε τα τρόφιμα σας πρέπει να γνωρίζετε ότι μερικά από αυτά πρέπει να ζεματίζονται προτού καταψυχθούν. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε καλά τα προϊόντα σας και να τα τοποθετήσετε σε ειδικές σακούλες για κατεψυγμένα προϊόντα, σε βάζα ή σε κιβώτια ειδικά για τους καταψύκτες. 


Η αφυδάτωση είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των τροφίμων. Αυτή η διαδικασία σταματά την ωρίμανση των τροφίμων στο σημείο που βρίσκεται , ξεραίνοντας τα σε μια σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τα τρόφιμα. Στη συνέχεια, η τροφή μπορεί να αποθηκευτεί σε δροσερό και ξηρό μέρος για αρκετούς μήνες.

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών