Φύλλα για ντολμαδάκια

Κρητικά ντολμαδάκια με φρέσκα αμπελόφυλλα.



Τα ντολμαδάκια μας παρά το τούρκικο όνομά τους είναι ελληνικότατο φαγητό. Παραλλαγές πολλές και από τόπο σε τόπο, και από σπίτι σε σπίτι. Τα κρητικά είναι λίγο παραπάνω διάσημα από τα υπόλοιπα, και δεν εννοώ  τα δικά μου… Μέχρι για συμμετοχή σε πολιτικές ίντριγκες έχουν κατηγορηθεί και για μέσο αποπλάνησης πολιτικών αν θυμάστε… Εκείνη βέβαια η συνταγή είναι μυστική...


ΠΗΓΗ: Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους: Ντολμάδες με αμπελόφυλλα http://cretangastronomy.blogspot.com/2011/05/blog-post.html#ixzz2GjMMZhmB


Μαζεύω-συντηρώ κληματόφυλλα

Σας αρέσουν οι ντολμάδες με αμπελόφυλλα; Φαντάζομαι ναι. Με κιμά ή γιαλαντζί δεν έχει σημασία, αρκεί να υπάρχουν τα φύλλα, που όμως η συγκομιδή τους γίνεται σε περιορισμένα εποχικά και χρονικά διαστήματα και συνδυάζεται με το κορφολόγημα και βλαστολόγημα των κλημάτων. Για τον λόγο αυτό αναπτύχθηκαν διάφορες μέθοδοι συντήρησής τους οικιακές ή εμπορικές.

ΠΗΓΗ: http://www.ftiaxno.gr/2010/03/blog-post_29.html

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ