Άσκηση


Μια παλιά παροιμία λέει: “όποιοι δεν βρίσκουν χρόνο για άσκηση, θα βρουν χρόνο για ασθένειες”. 
  • Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να έχουμε μια επιτυχημένη δίαιτα και να αδυνατίσουμε χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό κι αυτός είναι η ισορροπία ανάμεσα στις θερμίδες που τρως και στις ώρες που κινείσαι ώστε να καις θερμίδες. Άρα δεν γίνεται τόσο εύκολα.Το εξαιρετικά μεγάλο βάρος όπως και η ακραία δίαιτα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Γι αυτό κάθε προσπάθεια να χάσουμε βάρος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. 

Ο ασφαλής κανόνας είναι η μετριοπάθεια.
  
  • Μετριοπάθεια; δηλαδή να ακολουθούμε τη μέση οδό; με μέτρο;

Αν είσαι των άκρων και καταναλώνεις πάρα πολλές θερμίδες, χρειάζεται πολύ περισσότερη άσκηση για  να απαλλαγείς, ενώ η μικρή ποσότητα θερμίδων, θα αναγκάσει το μεταβολισμό σου να επιβραδύνει το ρυθμό του. Αυτό όμως θα ελαττώσει και την ταχύτητα που καίει τις θερμίδες.

  • Εννοείς πως αν κάνουμε χορό, ή λίγη γυμναστική, κολύμπι στη θάλασσα, μια βόλτα στο βουνό, ή κάποια χειρωνακτική εργασία, αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε σταθερά τα κιλά μας χωρίς να στερούμαστε κάποια φαγητά που προτιμάμε;

Κλειδί όπως είπαμε είναι η Μετριοπάθεια. Το βάρος που χάνεται αργά, μένει περισσότερο καιρό μακριά, από το βάρος που χάνεται γρήγορα. Κάθε δίαιτα ή πρόγραμμα γυμναστικής είναι προσωπικό θέμα και δεν είναι πάντα εύκολο να τηρηθεί ένα πρόγραμμα. Βλέπουμε πόσο καλό κάνει η φυσικοθεραπεία σε άτομα που δεν μπορούν να κινηθούν. Η μητέρα μου που πάσχει από αυχενικό σύνδρομο, αισθάνθηκε μεγάλη ανακούφιση όταν ζύμωσε τα Χριστουγεννιάτικα. Για αρκετές ημέρες δεν την πονούσαν πια οι ώμοι της. Ναι, το ζύμωμα λειτούργησε σαν φυσικοθεραπεία.

Μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην Πανάκεια Φύση ώστε να λαμβάνετε περιοδικές ενημερώσεις. Ευχαριστούμε.

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών