Ιερό Νερό

Μια Ευχή των Ευχαριστιών!


Από Yoko Ono


Είμαστε τώρα αντιμέτωποι με το ξημέρωμα του παγκόσμιου χωριού μας, το οποίο περικυκλώνεται από μολυσμένο αέρα και νερό και από την παραφροσύνη. Όχι φόβο. Ο Πόλεμος έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι, εμείς, η ανθρώπινη φυλή έχουμε ανοίξει τα μάτια μας για να σώσουμε τους εαυτούς μας και τον πλανήτη στην 25η ώρα. Η πρώτη καλή είδηση ήρθε πριν από δύο μήνες, από τη Βόρεια Καρολίνα όπου επιστήμονες έκαναν με επιτυχία μια μαϊμού να μετακινήσει ένα αντικείμενο ψυχοκινητικά. Ένας πίθηκος επηρεάζει 100 πιθήκους, όπως λένε. Αλλά αν ένας πίθηκος μπορεί να μετακινεί τα πράγματα ψυχοκινητικά, φανταστείτε τι μπορούν τα εκατομμύρια των ανθρώπων να κινήσουν όλοι μαζί (Μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά!). Το στρατιωτικό προσωπικό κατάλαβε αμέσως τη δύναμη αυτού του πειράματος. «Τώρα μπορούμε να σκοτώνουμε τους εχθρούς μας ψυχοκινητικά». Αυτό ειπώθηκε. Αλλά γιατί να μην χρησιμοποιούμε τη δύναμη έτσι ώστε να μας σώσει; Εσύ κι εγώ πιστεύω θα το κάνουμε. 


Η δεύτερη καλή είδηση έχει έρθει από ένα πείραμα που γίνεται από έναν Ιάπωνα επιστήμονα, τον Masaru Emoto, ο οποίος έχει ανακαλύψει κι έχει αποδείξει ότι «το νερό διαβάζει.» Αυτές είναι απίστευτες πληροφορίες, αλλά είναι αλήθεια. Για να το θέσουμε απλά, ο Μασάρου Εμότο έβαλε νερό σε ένα μπουκάλι κι έβαλε μια ετικέτα στο μπουκάλι με μια λέξη γραμμένη πίσω ώστε να φαίνεται από το εσωτερικό του μπουκαλιού. Πάγωσε μετά το νερό και εξέτασε τον κρύσταλλο που δημιουργήθηκε από το νερό κάτω από ένα μικροσκόπιο.


Οι φωτογραφίες των κρυστάλλων δείχνουν, ότι όταν γράφετε μια λέξη, όπως την αγάπη, ανεξάρτητα από τη γλώσσα, το νερό δημιουργεί έναν όμορφο κρύσταλλο. Όταν γράφετε «ευτυχία» δημιουργεί επίσης ένα όμορφο κρύσταλλο. Αλλά όταν γράφεις "δυστυχία" δεν μπορεί να διαμορφώσει έναν κρύσταλλο. Είναι ενδιαφέρον ότι η λέξη «κόλαση» δημιούργησε τρομερά βρώμικο νερό. Μην με ρωτάτε γιατί!


(«Μηνύματα από το νερό» ... Masaru Emoto) 
Οι προτάσεις δημιουργούν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όταν γράφετε "πόσο πολύ χαριτωμένο είσαι! ", δημιουργεί ένα όμορφο κρύσταλλο, ενώ το «ε, ρε εσύ ηλίθιε!» δημιουργεί λάσπη, ασχήμια, που θυμίζει πολύ μολυσμένο νερό. Το νερό αντιδρά σε πολύ λεπτές διαφορές επίσης. Όταν γράφετε «να το κάνεις καλύτερο!» δημιουργεί μια θολούρα σαν την έκφραση μιας εξέγερσης. Ωστόσο, δημιουργεί ένα όμορφο κρύσταλλο αν γράψετε «ας το κάνουμε καλύτερο, δεν γίνεται;» Φυσικά, το μεγαλύτερο χτύπημα είναι το «σ 'αγαπώ». Δεν υπάρχει όριο στο τι αυτή η πρόταση σε πολλές διαφορετικές γλώσσες μπορεί να κάνει για να καθαρίσει το νερό και να δημιουργήσει όμορφους κρυστάλλους. Το πιο θολό, το πιο μολυσμένο νερό μπορεί να γίνει καθαρό. Το νερό όχι μόνο αντιδρά στις γραπτές λέξεις, αλλά και τη μουσική. Όταν παίζεται μουσική στο νερό, πολλοί όμορφοι κρύσταλλοι δημιουργούνται. Ήταν ενδιαφέρον για μένα ότι το τραγούδι «Οραματίσου» δημιούργησε ένα κρύσταλλο πολύ παρόμοιο με τη λέξη «άγγελοι». 


Και, φυσικά, το 80 τοις εκατό των οργανισμών μας αποτελείται από νερό! Τι σημαίνει αυτό; Είναι πιθανόν ότι φτιάχνουμε πολύ επικίνδυνα θολούς ανθρώπους ως αντίθετους με μας με τη συνεχή ρίψη λεκτικών επιθέσεων σε αυτούς. Αν τα λασπώσουμε, πολύ σύντομα θα λασπωθούμε κι εμείς. Απλά με το να στέλνετε καλά λόγια, όχι μόνο καθαρίζετε τους ανθρώπους στους οποίους στέλνετε τις καλές λέξεις, αλλά καθαρίζεστε κι οι ίδιοι, πάρα πολύ. Έτσι εάν είστε προσβλητικός με κάποιον, αυτό είναι το ίδιο σαν να προσβάλετε τον εαυτό σας. Όλο αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες των υδάτων και των κρυστάλλων τους. Η δύναμη που έχουμε είναι η σοφία που βασίζεται σε σαφείς πληροφορίες που μοιραζόμαστε με τον άλλον. Η δύναμη που έχουμε είναι η λογική μας και η γνώση ότι είμαστε όλοι νερό κι ότι το νερό αλλάζει από ό, τι διαβάζει και ότι ανακοινώνεται. Έτσι, τώρα είναι σαφές ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, μόνο με την σκέψη, την κατοχή, την επικοινωνία και τη σωστή ιδέα!


Δεδομένου ότι τα πράγματα συμβαίνουν σε τριάρια, προτείνω να δημιουργήσουμε το τρίτο μέρος των καλών ειδήσεων για μας - από την συνάντηση αυτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να λήξει το έτος με ένα σαφές όραμα. Ας απεικονίσουμε στο μυαλό μας όλους τους ανθρώπους να ζουν τη ζωή με ειρήνη. 10 δευτερόλεπτα. Μια ώρα. Όλη την ημέρα. Οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μεταφέρετε το σαφέστερο όραμα ενός ειρηνικού κόσμου που μπορείτε να φανταστείτε. Ας το κάνουμε με το πνεύμα της διασκέδασης και της χαράς. Όχι με θυμό, όχι με φόβο. Ας μην κάνουμε πορεία. Ας τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο για να έρθει το νέο έτος, και, με αυτό, ο νέος κόσμος. 
Ας εκθέσουμε στο Σύμπαν πόσο ευτυχισμένοι είμαστε σε αυτόν τον πλανήτη που αποτελεί μέρος ενός όμορφου αστερισμού. Γιατί το αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος, όχι το μίσος, το αντίθετο της σοφίας είναι η σύγχυση, δεν είναι η ηλιθιότητα και η μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο σημείων είναι η επιθυμία μας και η ακλόνητη πίστη μας. Έτσι, να ακούσετε το κτύπο της καρδιάς σας και να το απολαύσετε. Αξίζει κάθε λεπτό από αυτό.
Ένα επιπλέον ειδικά αφιερωμένο Ευτυχισμένο το Νέο Έτος για σας. Θυμηθείτε, είμαστε όλοι νερό στον ίδιο ωκεανό. Σας αγαπώ!


Yoko Ono

...το μεταφράσαμε από εδώ http://imaginepeace.com/archives/4175

Δημοφιλείς δημοσιεύσεις

ΚΛΗΜΑΤΑ - ΑΜΠΕΛΙ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κέντρισμα, μεταμόσχευση φυτών